Title Image

ABC

SPECIAAL VOOR VROUWEN
VOOR WIE

Het Amsterdams Buurvouwen Contact geeft taalles aan vrouwen aan huis die om verschillende redenen te maken hebben met sociaal isolement. Daarnaast biedt het ABC vrouwen taalles aan vrouwen als ondersteuning bij inburgering en les in kleine groepjes.

DOEL

Individueel werken betekent taalles op maat. De wensen en leerdoelen die vrouwen hebben zijn verschillend. Als vrijwilliger oefen je met de taal en werk je aan het vergroten van zelfvertrouwen, het uitbreiden van het netwerk, het behalen van de inburgeringsexamens of het doorstromen naar groepslessen.

Amsterdammers, jong en oud, met kennis en (levens)ervaring zetten zich in voor hun stadgenoten.

WERKWIJZE

Als taalcoach geef je een les van ongeveer anderhalf uur. Dat kan bijvoorbeeld het spreken zijn, het oefenen van lesstof voor inburgeringsexamens of het (beter) leren lezen. Soms werk je vooral aan het dùrven spreken. Samen bouw je de lessen op.

ONDERSTEUNING

Als vrijwilliger krijg je een uitgebreide basistraining van ABC aangeboden. in deze training leer je meer over hoe je een taalles kunt geven. Daarnaast leer je meer over interculturele communicatie en over situaties die je kunt tegenkomen. Vervolgens word je gekoppeld aan een lesneemster door een vrijwilligerscoördinator. Daarbij is de klik met je lesneemster natuurlijk belangrijk. Als jullie besluiten met elkaar te gaan werken, is er na elke tien lessen een evaluatie met de vrijwilligerscoördinator, waarin jullie gezamenlijk bekijken hoe het gaat.
Daarnaast kun je als vrijwilliger bij de ABC-academie diverse workshops volgen om je verder te ontwikkelen als taalcoach. Tijdens het hele traject met een lesneemsters krijg je begeleiding van je vrijwilligerscoördinator. Bij het ABC-kantoor op de Begijnhof 31 kun je langskomen om lesmateriaal uit te zoeken en kun je terecht met vragen. Als taalcoach kun je aan de slag in je eigen buurt, of in een ander stadsdeel, waar bijvoorbeeld een lange wachtlijst is. Je reiskosten worden dan vergoed. Lijkt het je leuk om groepslessen te geven, dan ben je ook van harte welkom bij het ABC.

WAAR

Noord, Nieuw-West, Zuid, Centrum, Oost, West.

BEREIKBAARHEID

Maandag, dinsdag, donderdag vrijdag: 10.00-13.00 uur. Je kunt buiten deze uren een boodschap achterlaten op het antwoordapparaat, je wordt dan z.s.m. teruggebeld.