Title Image

Bloei Unie

VOOR JONGEREN
VOOR WIE

Deze jonge stichting is gevestigd in Amsterdam en richt zich op jongeren die gemotiveerd zijn om de Nederlandse taal te verbeteren en te leren beheersen.

DOEL

De stichting gelooft dat de Nederlandse taal de sleutel is om in de Nederlandse samenleving verder te komen. Vaak zitten deze jongeren in een isolement doordat er geen netwerk is opgebouwd, ze willen daardoor zelfredzaam zijn en duurzaam in Nederland verblijven door de taal te leren beheersen en in de Nederlandse cultuur te ontplooien.

De Bloei Unie is een community van betrokken vrijwilligers die co-creërend werkt met de kennis, kunde en wilskracht aan het realiseren van projecten.

WERKWIJZE

Als taalmaatje bied je individuele ondersteuning op het gebied van spreken, lezen en schrijven. Dit doe je door 1 keer per week af te spreken voor 1.5 uur, overdag of ’s avonds. De afspraken kunnen bestaan uit ondersteuning bij buitenschoolse opdrachten, maatschappelijke activering, huiswerkbegeleiding en ontspannende activiteiten bestaan.

ONDERSTEUNING

We bieden ondersteuning op het gebied van spreken, lezen en schrijven. Uit onze ervaring hebben we gemerkt dat dat het Project Taalcoaches een positieve bijdrage levert. We hebben gemerkt dat nieuwkomers behoefte hebben aan Taalcoaches. Het is voor hen een laagdrempelig manier om in contact te komen met Nederlanders en de Nederlandse taal. Overige belangrijke waarden zijn vrijblijvendheid, gezelligheid en plezier in het vrijwilligerswerk. Taalvrijwilligers worden gemotiveerd de basistraining van Taal voor het Leven te volgen.

WAAR

Door heel Amsterdam

BEREIKBAARHEID

Via e-mail

AANMELDEN
Binnenkort is de website beschikbaar
06 48 74 48 26