Title Image

KansenNet

VOOR IEDEREEN
VOOR WIE

Voor mensen voor wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is. Voor deelname is een basiskennis van het Nederlands nodig.

DOEL

Onze vrijwilligers helpen anderstaligen bij het beter leren spreken en verstaan van het Nederlands zodat het voeren van een gesprek makkelijker voor ze wordt. Zoals een gesprek: – op het werk – in een winkel of op de markt – op straat – bij een dokter – ….. dus overal

Door de taal op deze praktische en informele manier te oefenen gaan anderstaligen snel vooruit.

WERKWIJZE

Onze vrijwilligers zijn Nederlandssprekende mannen en vrouwen die de taal en de maatschappij goed kennen. Zij vinden het prettig om gesprekspartner te zijn van iemand die de taal beter wil leren spreken en verstaan. Door de taal op deze praktische en informele manier te oefenen gaan anderstaligen snel vooruit.

Wij koppelen een anderstalige aan een Nederlandstalige vrijwilliger. Zij worden elkaars gesprekspartner. De gesprekken zijn één op één. De gesprekspartners praten één keer in de week met elkaar over onderwerpen die zij beiden interessant vinden. Een gesprek vindt meestal plaats bij de vrijwilliger thuis en duurt één à twee uur. Het contact wordt aangegaan voor één jaar. Deelname is gratis.
ONDERSTEUNING

Met iedere nieuwe begeleider heeft een van de coördinatoren van ‘Nederlands Spreken’ een kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt o.a. ingegaan op de wensen en verwachtingen van de begeleider. Ieder kwartaal is er telefonisch contact tussen coordinator en begeleider. Minimaal 1 x per jaar wordt er een bijeenkomst voor alle begeleiders georganiseerd.

WAAR

Door heel Amsterdam, behalve Oost

BEREIKBAARHEID

Maandag, dinsdag, woensdag tussen 10.00 en 13.00 uur.