21974
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21974,stockholm-core-2.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.5,boxed,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
Title Image

‘Samen leven begint bij samen spreken’

Voor mij iets kleins, voor een ander iets groots

Rachida el Kaid (38) woont samen met haar zoon Chakir (8) in Buitenveldert. Sinds december 2015 is ze vrijwillig taalcoach bij 4People Foundation, waar ze gesprekjes voert met niet-Nederlandstaligen, om zo hun Nederlands te oefenen. Dit doet ze maar liefst drie dagen in de week. “Ik maak me graag nuttig.”

Lees verder
Taalcoaches op de babbelbank

Taalcoaches en hun maatjes vertellen op de babbelbank waar ze samen  over praten en waarom ze het zo leuk vinden om te doen. Als vrijwillig taalcoach spreek je één keer per week af met een anderstalige om het Nederlands te oefenen. Dat blijkt voor beide partijen een leerzame ontmoeting!

Lees verder
Eiman leert Nederlands van taalcoach Sandra
Eiman wil heel graag leren

Eiman komt uit Sudan en wil heel graag goed Nederlands spreken. Ze vindt Nederlands een moeilijke taal, maar pakt het toch snel op. Ze doet een inburgeringscursus en krijgt daarbij hulp van Sandra. Sandra is vrijwilliger bij het Amsterdams Buurvrouwen Contact, ze is taalcoach. Als taalcoach bij het ABC helpt ze anderstalige vrouwen met taalles aan huis.

Lees verder