Taalcoaches

Een taalcoach helpt een anderstalige bij het Nederlands leren praten in de dagelijkse praktijk

WAT IS EEN TAALCOACH?

Een taalcoach is een vrijwilliger die één keer per week afspreekt met een anderstalige die Nederlands aan het leren is. Thuis of tijdens een uitstapje praten jullie over alledaagse dingen, het leven in Nederland, de gebruiken in het land van herkomst. Zo leert de anderstalige beter Nederlands spreken en de Nederlandse samenleving beter kennen.

Naast het met elkaar praten kan de taalcoaching ook gaan over het lezen of schrijven van de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld door samen een boek of een krantenartikel te lezen of een mail te schrijven. Het doel in alle gevallen is dat de anderstalige geholpen wordt om te oefenen met de Nederlandse taal.

HOEVEEL TIJD KOST DIT?

Als taalcoach bent u gemiddeld anderhalf uur per week met de anderstalige aan het werk. U maakt zelf in overleg met de anderstalige afspraken: wilt u graag ’s avonds of juist overdag of in het weekend?

Het zijn gezellige gesprekjes, geen taallessen

UW NIVEAU

Om taalcoach te worden, hoeft u zelf geen talenwonder te zijn. Bent u in Nederland geboren en/of spreekt/leest/schrijft u goed Nederlands? Dan willen we u graag inzetten!

AAN DE SLAG

Er zijn diverse organisaties die taalcoaching organiseren in Amsterdam. De één is er speciaal voor vrouwen, de ander zit in bepaalde stadsdelen. De één biedt een uitgebreide introductie aan, de ander koppelt u meteen aan een taalcursist. Zoek bij welke taalcoachorganisatie u aan de slag wilt gaan!