Title Image

SamenSpraak Rivierenbuurt

SAMENSPRAAK RIVIERENBUURT
VOOR WIE

Inburgeraars en niet-inburgeraars, mannen en vrouwen. De deelnemers kunnen een eenvoudig gesprek in het Nederlands voeren.

Deelnemers melden zichzelf aan, zij zijn telefonisch bereikbaar en blijven voor langere tijd in Nederland.

DOEL

SamenSpraak Rivierenbuurt helpt anderstaligen beter Nederlands te leren praten. Een vrijwilliger die Nederlands spreekt en iemand die dat wil leren spreken thuis af.  Ze praten samen over hun leven en wat ze op een dag meemaken. Dit geeft de persoon die de taal wil leren de mogelijkheid om hun kennis van de Nederlandse taal en samenleving te verbeteren. Voor Nederlandstaligen is het een kans om kennis te nemen van andere culturen.

Voor Nederlandstaligen is het een kans om kennis te nemen van andere culturen.

WERKWIJZE

De gesprekken vinden wekelijks bij de één of de ander thuis plaats. De wekelijkse afspraak duurt één tot enkele uren. Het contact duurt in principe een jaar. Samen met de anderstalige gaat u Nederlands praten. Het gaat dus niet om taalles.
De koppels worden op basis van gemeenschappelijke interesses aan elkaar voorgesteld.

SamenSpraak Rivierenbuurt is een project van Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt.

ONDERSTEUNING

De ondersteuning is in handen van het Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt en de (vrijwillige) coördinator Samenspraak Rivierenbuurt.
Tijdens het telefonisch spreekuur beantwoorden zij vragen en adviseren u over het contact met de anderstalige. Daarnaast kunt u de begeleidersdag bijwonen waar lezingen met thema’s als interculturele communicatie en Nederlands als tweede taal verzorgd worden. Ook ontmoet u daar andere vrijwilligers en wisselt u ervaringen uit.
Samenspraak Rivierenbuurt is opgericht naar een idee van en in afstemming met Gilde Samenspraak.

WAAR

De Rivierenbuurt (Amsterdam Zuid)

BEREIKBAARHEID

Maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur inloop op kantoor en telefonisch bereikbaar, verder de hele week via e-mail.